به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از سنا؛ رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس با اعلام مطلب فوق، گفت: دستورالعمل مذکور با هدف تعیین ضوابط ناظر بر سامانههای دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری تهیه شده است.
رضا نوحی ادامه داد: مطابق با دستورالعمل یادشده، ویژگیها و الزامات سامانههایی که میتوانند درخواستهای صدور و ابطال واحدهای سرمایهگذاری صندوقها را دریافت و ارسال کنند، برشمرده شده است. این دستورالعمل، ساختار ارتباطی شفافی را بین صندوقها و سامانههایی که ظرفیت انجام چنین اموری را دارند فراهم می کند.
به گفته او، در دستورالعمل ابلاغی، برای طیف وسیعی از شرکتهای دانش بنیان این امکان فراهم شده است تا با تأمین حداقل الزامات ضروری جهت دریافت و ارسال درخواستهای صدور و ابطال واحدهای صندوق، به عنوان ارائه دهنده سامانه فعالیت کنند.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس افزود: یکی از راهکارهای توسعه و عمق بخشی به بازار سرمایه، فراهم آوردن ابزارهای تسهیلگری سرمایهگذاری غیرمستقیم است. با توجه به اینکه به منظور سرمایهگذاری در صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال، الزام به مراجعه به شعب ثبت وجود دارد و ممکن است شعب ثبت صندوقها گستردگی لازم را نداشته باشند، بنابراین، همواره این نگرانی وجود دارد که برای بخش عظیمی از سرمایهگذاران بالقوه سرمایهگذاری در صندوقها امکانپذیر نشود.
او با بیان اینکه پیادهسازی سازوکار دریافت و ارسال برخط درخواست های صدور و ابطال، محدودیت دسترسی به صندوق را از پیش پای سرمایهگذاران بر میدارد، تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل، فرصت بینظیری برای مدیران صندوقها ایجاد میشود تا به پشتوانه عملکرد خود، اقدام به جذب سرمایهگذاران کنند.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری در تشریح چگونگی استفاده از سامانههای موضوع دستورالعمل گفت: مدیران صندوقهای سرمایهگذاری، سامانههای دارای حداقل الزامات فنی، عملیاتی و امنیتی را به سازمان معرفی میکنند. در صورتی که سامانههای معرفی شده الزامات مربوطه را دارا بوده و قادر به دریافت و ارسال درخواستهای صدور و ابطال به صورت برخط باشند، مدیر صندوق میتواند پس از انعقاد قرارداد با ارائه دهنده سامانه، نسبت به فهرست کردن صندوقهای تحت مدیریت خود در سامانه اقدام کنند.
به گفته او، در قرارداد منعقده حداقلی از شرایط باید لحاظ شود که در دستورالعمل بدان اشاره شده است. از جمله اینکه صندوق وابسته به یک یا چند سامانه نخواهد بود و چنانچه مقرر باشد، وجوهی از سرمایهگذاران جهت دریافت و ارسال برخط درخواستهای صدور و ابطال واحدها دریافت شود، مبلغ مذکور باید در قرارداد مشخص شده باشد. علاوه بر این مدیر صندوق مکلف خواهد بود تا متن قرارداد را در سامانه مذکور جهت اطلاع عموم بارگذاری کنند.
نوحی در رابطه با تعداد صندوقهایی که در هر سامانه قابل فهرست شدن است، اذعان داشت: در حال حاضر محدودیتی جهت تعداد صندوقهایی که توسط یک سامانه میتواند فهرست شود وجود ندارد و مدیران صندوقها میتوانند با رعایت الزامات ارائه شده در دستورالعمل نسبت به استفاده از امکانات دریافت برخط درخواستهای صدور و ابطال اقدام کنند.
نظر شما